Klik hier om JOUW banners op deze pagina te tonen en betaal alleen voor succes

Land | Regio Gezondheid Nieuws Filippijnen Toerisme Verenigde Staten

De Filippijnen is de nieuwe ultieme bestemming voor medisch toerisme

Geschreven door Jürgen T Steinmetz

Slippers en shorts zijn een standaard dresscode in Hawaii. Als bewoner van de Aloha Staat al meer dan 30 jaar, dit is ook de norm geworden voor mij als Duits-Amerikaan.

Het dragen van pantoffels kan echter onverwachte levensbedreigende gevaren met zich meebrengen, waaronder een vleesetende bacterie-infectie.

Mijn verhaal begint op Hawaï met een gelukkig resultaat in de Filippijnen.

Ik moet het uitstekende team van de World Travel and Tourism Council en het beste ziekenhuis dat ik ter wereld ken, de Makati Medisch Centrum in Manilla, Filipijnen, voor het letterlijk redden van mijn leven.

Mijn persoonlijke helden in het Makati medisch centrum werken onder leiding van:

  1. Dr. Caoili, Janice Campos, Infectieziekte
  2. Dr. Paul Lapitan, cardioloog
  3. Dr. Victor Gisbert, chirurg

Ik denk echt dat ik er slecht aan toe zou zijn geweest als ik op mijn artsen in mijn thuisstaat Hawaï had vertrouwd. Het bijwonen van de WTTC Summit in Manilla heeft onverwachts bijgedragen aan mijn gezondheid en ik hoop in grote mate aan de kwaliteit van mijn toekomstige leven - en dit is waarom.

Dit was medisch toerisme gemaakt in de Filippijnen in actie

Het begon allemaal op vrijdag 15 april 2022. Ik kreeg mijn tweede COVID-boosterinjectie voordat ik Honolulu verliet voor de WTTC Top in Manilla. Op zaterdag 16 april ging ik een simpele pedicure halen bij Winkelcentrum Ala Moana tegenover mijn huis appartement in Honolulu. De pedicure ging prima, behalve een klein sneetje dat begon uit te groeien tot een monster.

Op zondag 17 april vloog ik met United Airlines naar Guam, veranderde van vliegtuig en kwam maandagavond (18 april) aan in Manilla. Ik overgebracht naar mijn hotel, de grand Hyatt.

Na een goede nachtrust werd ik 's ochtends wakker met koude rillingen, koorts en een ontstoken rood been. Omdat ik dacht dat dit vanzelf zou genezen, ging ik naar een Watson-apotheek om aspirine te halen. Dat bracht mijn temperatuur naar beneden. Ik kreeg een COVID-test en deze was negatief. Op woensdag stapte ik over naar het locatiehotel van de WTTC Top, de Marriott Manilla. Ik heb me aangekleed voor de WTTC Summit welkomstdiner maar besloot het toch over te slaan. De pijn in mijn linkerbeen nam het over.

In de ochtend kwam ik Gerald Lawless tegen in de lift en vertelde hem over mijn been. Hij drong er bij me op aan om het te laten controleren bij het medische kantoor in het hotel. Het medische kantoor werd gerund door de Filippijnse kustwacht.

Ik ging naar het kantoor en het kostte me 2 uur om me te overtuigen en het heen en weer te bespreken voordat ik besloot mijn been in het ziekenhuis te laten controleren. De dokter van wacht voor de WTTC Er werd een ambulance van de kustwacht gebeld en we reden naar de eerste hulp in het Makati Medical Center in Manilla.

Vanaf daar ging alles heel snel. Ik werd in een isolatiekamer geplaatst om te wachten op de uitslag van een PCR COVID-test. Elke 2 uur werd er weer een test bij mij gedaan. Dit ging samen met uitgebreid bloedonderzoek, tetanusprikken en hoge doses antibiotica via een infuus.

Gelukkig was mijn PCR-test op dag twee negatief en kreeg ik de keuze uit 5 kamertypes in het ziekenhuis. Ik heb de grote privékamer gekozen. Het was groot, mooi ingericht en meer een hotelkamer dan een ziekenhuiskamer.

Ondertussen voerden 3 onafhankelijke teams van artsen alle mogelijke tests uit. Van echografie tot thoraxfoto's, bloed- en ontlastingsonderzoek - de meest uitgebreide check-up die ik ooit heb gehad.

Het resultaat: ik kreeg de diagnose vleesetende bacterie in mijn linkerbeen - een gevaarlijke aandoening en zeer zeldzaam. De oorzaak was hoogstwaarschijnlijk de kleine snee die ik kreeg van mijn pedicure in Honolulu.

Om het nog spannender te maken, werden tijdens een echografie in hetzelfde been twee bloedstolsels gedetecteerd, waardoor ik er niet eens aan dacht om op het vliegtuig naar huis te stappen. Ik kreeg een bloedverdunner.

Het resultaat van al deze testen gaf me een compleet beeld van mijn gezondheid. De cardioloog veranderde de bloeddrukcocktail die ik al jaren slikte, en mijn bloeddruk is nu nog nooit zo goed geweest.

De verpleegsters werden mijn goede vrienden. Filippijnse gezondheidswerkers staan ​​over de hele wereld bekend om hun passie. Ik wou dat ik de naam herinnerde van de verpleegster die op zoek was naar een oplaadkabel voor mijn iPhone en die met een grote glimlach naar me toe bracht.

Kwaliteitsservice met compassie is wat het Mapati Medical Center zich tot doel heeft gesteld - en de kliniek levert op dit front.

"We leggen ons hart bij alles wat we doen - leef onze waarden door te doen wat goed is voor de gezondheid en veiligheid van de patiënten, het welzijn van collega's en het grotere goed van MMC", staat in de missieverklaring over het ziekenhuis. website.

“Makati Medical Center nam nederig Gawad Bayaning Kalusugan-onderscheidingen in ontvangst van de leiders van het bedrijfsleven en de gezondheidszorg in het land. Dergelijke erkenningen stellen ons in staat om de verhalen te vieren van onze dappere gezondheidsstrijders die voortdurend hun leven riskeren om anderen te redden.”

Mijn leidende arts, een expert op het gebied van infectieziekten, heeft onlangs deze prijs gewonnen.

Makati Medical Center werd in 1969 opgericht door gerenommeerde Filippijnse artsen en zakenmensen.

Het verhaal begon in de vroege jaren zestig toen verloskundige-gynaecoloog Constantino P. Manahan, MD, samen met chirurg Jose Y. Fores, MD, en cardioloog Mariano M. Alimurung, MD, besloten een medische faciliteit van wereldklasse op te zetten in Makati.

In die tijd begon Makati net te groeien als een bruisend woon- en commercieel centrum. Het Ayala-conglomeraat was nog bezig met de uitvoering van de eerste fasen van zijn plan om de buitenwijk van Manilla om te vormen tot het belangrijkste zakendistrict van het land. Het plan vereiste een modern ziekenhuis om de gemeenschap te dienen.  

Om geld in te zamelen voor de bouw zochten de oprichters artsen en andere professionals die hun droom deelden. Ze stuurden een afgezant, Atty. Artemio Delfino, naar de Verenigde Staten om meer investeerders te zoeken.

Op 31 mei 1969 opende het Makati Medical Center formeel zijn deuren voor het publiek. Voor de oprichters betekende het de vervulling van een droom en het hoogtepunt van jaren van hard werken en opofferen om Filippino's gezondheidszorg van wereldklasse te bieden.

Op 31 mei 2019 vierde Makati Medical Center zijn gouden jubileum. De Makati Med-gemeenschap herdacht de onschatbare bijdragen van de grondleggers aan de erfenis van het ziekenhuis. Een koffietafelboek getiteld "Ginintuan" (Gouden) werd gelanceerd om het verhaal en de nalatenschap van de instelling te beschrijven gedurende de 50-jarige dienst van de Filippijnse en wereldwijde gemeenschap.

Bij Makati Med is Malasakit vastgelegd in zijn kwaliteitsbeleid: "We leggen ons hart bij alles wat we doen - leven onze waarden na door te doen wat goed is voor de gezondheid en veiligheid van de patiënten, het welzijn van collega's en het grotere goed van MMC.”

Kernwaarden

Uitstekende service

Het bieden van competente, passende, veilige en responsieve gezondheidszorg die resulteert in positieve patiëntresultaten en de hoogste mate van tevredenheid bij patiënten en collega's.

Integriteit

Het demonstreren van gezonde, morele en ethische principes op het werk; nooit afbreuk doen aan de naam en ethische normen van het ziekenhuis.

Professionalisme

Handhaving van de gedragscode van het ziekenhuis en ethische normen van het eigen beroep; consequent blijk geven van bekwaamheid in de uitvoering van zijn taken.

Mededogen

Oprechte bezorgdheid en empathie tonen door woorden en daden die leiden tot een beter welzijn van patiënten en collega's.

Samenspel

Harmonieus en respectvol samenwerken met het team aan een gemeenschappelijk doel.

Ik werd na 5 nachten vrijgelaten en verhuisde terug naar het Marriott Hotel Manila. Mijn kamer was onaangeroerd en het voelde als thuiskomen.

Ik werd opgehaald door Sharlene Batin van het Filippijnse ministerie van toerisme en Verna Covar Buensuceso, de adjunct-secretaris van het departement.

Maribel Rodríguez, WTTC

Maribel Rodriguez, Senior VP van WTTC keek me elke dag aan.

Deze ervaring bevestigde dat toerisme gaat over vriendschap, menselijke relaties en vrede.

Toerisme is meer dan alleen een bedrijf, het is een bedrijf met een ziel.

Ik ben nu aan het herstellen bij de Hyatt Regency Manilla, City of Dreams, met een lang blad met instructies en medicijnen.

Mijn nieuwe vrienden van de Philippine Tourism Board namen me gisteravond mee naar de opening van het Manila Coffee Festival - zo leuk, en iedereen die me kent begrijpt hoeveel ik van koffie hou.

Juergen Steinmetz & Sharlene Batin, Filippijnse Ministerie van Toerisme

Heb meer eersteklas gezond plezier voor minder geld in de Filippijnen!

"Het is een geheim dat onthuld moet worden en in de maak om uit te komen en viraal te gaan", zei Juergen Steinmetz. “De Filippijnen zullen de nummer één bestemming worden voor medisch toerisme. Alle ingrediënten zijn hier. Uitstekende artsen en faciliteiten van wereldklasse, verpleegkundigen die de standaard voor hoogwaardige zorg over de hele wereld handhaven, en een prachtig land, prachtige stranden, lekker eten en opwindende steden.”

Hoeveel was de rekening?

Dit is het ongelooflijke deel. Hoewel het $ 3000.00 kostte om de binnenkant van een eerstehulpafdeling van een Amerikaans ziekenhuis te zien, omvat de hele rekening alle tests, dokterskosten, een luxe eenpersoonskamer voor 4 nachten, de isolatiekamer, eerste hulp, alle medicijnen en thuiszorg: $ 5000.00

zijn-meer-plezier-in-de-filippijnen
zijn-meer-plezier-in-de-filippijnen

Over de auteur

Jürgen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz heeft sinds zijn tienerjaren in Duitsland (1977) continu gewerkt in de reis- en toerisme-industrie.
Hij stichtte eTurboNews in 1999 als de eerste online nieuwsbrief voor de wereldwijde reis-toerisme-industrie.

Laat een bericht achter

hoe 1

  • Ik heb echt genoten van het medische artikel, bedankt voor het delen van het verhaal en ik ben blij dat je weer gezond bent.
    De oppas van mijn zoon kwam ook uit de Filipijnen. En ik herinner me na al die jaren dat ze zeer toegewijd was en dagelijks leefde voor het geluk van mijn zoon tot ze ons verliet toen hij naar school ging. Ik mis mijn vriend en de oppas van mijn zoon nog steeds, dus ik begrijp de toewijding waarmee je heel goed bent behandeld.
    En ik geniet van de artikelen, dus proost op je gezondheid.

Delen naar...